søndag 20. november 2011

Oppbygning og forteljarmåte


Eg har no kome eit godt stykke i boka ”Dei som arvar jorda” og eg byrjar å få ulike signal om kva for sjanger som passar denne boka mest. Noko som falt meg inn veldig tidleg var at denne romanen er ein krimroman. Eg har enno ikkje funne noko som kan motbevise dette. 

Boka kan nok også plasseras innanfor sjangeren action, fordi gjennom heile boka spiller forfattaren på actionfylte augneblink og nokre hendingar som gjer at du bare må lesa meir. Samtidig kan dette vera ein avslappande og behageleg roman som ein kan nyte framfor peisen ein kald laurdagskveld.

Komposisjonen i denne romanen er ganske bra. Ein merkar tydeleg når romanen byrjar og når den sluttar, sjølv om høgdepunktet ikkje er så tydeleg. Romanen startar ganske langsamt og spenningen tar seg opp litt utover i boka og den siste halvdelen av boka får deg til å sitja heilt ytst på stolen mens du les som ein gal.

Romanen er skrevet i første person og en får gjennom heile boka eit innblikk i korleis det er for hovudpersonen mens han møtar motstand og utfordringar frå alle kantar. Tankane hans om dei menneska som står han nærast, og dei som ikkje er fullt så nær han.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar